Актуално
Актуално
Актуално
                                                                                   ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми родители, 
ДГ „Мирослава” възобновява дейността си със Заповед на Кмета на Община Пловдив от 26.05.2020г. 
    В условията на извънредна епидемична обстановка екипът на детската градина полага максимални усилия за осигуряване на адекватни мерки за безопасна и здравословна среда, при спазване на строги противоепидемични мерки. 
    В настоящата ситуация единствената сигурна и безопасна среда с гарантирана физическа дистанция е домашната, затова е препоръчително децата, за които има възможност да се грижи възрастен, да останат в къщи. 
       Подновяването на посещението в детската градина може да стане само по Ваше желание и с изричното условие, че сте запознати и декларирате, че ще спазвате създадените нови правила в ДГ„Мирослава”. Необходимо е предварително да попълните декларация по образец (еднократно) и да я представяте при постъпване на детето Ви в детската градина. Отговорността за решението остава изцяло Ваша, тъй като към момента няма мярка, която да гарантира напълно безопасността на децата, още повече, че физическият контакт при ежедневното и в продължение на часове общуване между децата и с персонала, който се грижи за тях, е неизбежен. 
    При подновяване приема на децата в ДГ, не се изисква представяне на медицинска бележка. Спазването на въведените нови правила в детската градина, в сила от 26.05.2020г, е задължително. 
      Моля, запознайте се с утвърдените правила за работа  в условията на извънредна епидемична обстановка в ДГ"Мирослава", които изпращаме на Вашите лични имейли! Бъдете здрави и се пазете!

От ръководството

Уважаеми родители, поради извънредното положение предоставяме банковата сметка за плащане на таксите за месец март:

Правила за предоставяне на достъп до обществена информация в ДГ "Мирослава" в изпълнение на ЗДОИ

Покана за заседание на обществения съвет на ДГ "Мирослава" на 28.03.2019 год. / 17:30ч.

Издаване на удостоверение за завършено задължително предучилищно образование от детска градина “Mирослава”- гр.Пловдив.

Покана за заседание на обществения съвет на ДГ "Мирослава" на 17.12.2018 год. / 17:30ч.

За да разгледате или изтеглите документа, кликнете върху изображението под този текст.

Актуално

Покана за заседание на обществения съвет на ДГ "Мирослава" на 21.09.2018 год. / 17:30ч.

За да разгледате или изтеглите документа, кликнете върху изображението под този текст.

Актуално

Покана за заседание на обществения съвет на ДГ "Мирослава" на 16.07.2018 год. / 17:30ч.

Актуално

Първи юни 2018 год. - Ден на детето


Първи юни е денят на децата, на усмивките и чудесата, всички празнуват, смеят се и лудуват, а в ДГ "Мирослава" изненадите не спират! Монтесори детската градина замени бялото гълъбче на този празник с дрон, който предизвика истинска радост и въодушевление у децата.

Пожеланията на децата от ДГ „Мирослава” за 1 юни полетяха с дрон. Монтесори детската градина, която всяка година отбелязва по оригинален начин Деня на детето,  тази година замени бялото гълъбче със сензационното изобретение, което предизвика истинска еуфория сред  децата. 

Дронът е продукт на учениците от Професионалната гимназия по електротехника и електроника, които успешно го пилотираха, за да отнесе посланието нагоре в небето към всички деца по Земята за весело и щастливо детство, за мир, доброта и любов в сърцата и на порасналите деца. Те вярват, че желанията им се сбъдват този ден, защото са искрени, истински и по детски чисти!

Децата вярват, че желанията им се сбъдват в този ден, защото са искрени, категорични са учителите от „Мирослава”, които бяха не по-малко щастливи да съпреживеят емоцията с малчуганите.

Актуално
Актуално
Актуално

Нашите малки звезди от ДГ "Мирослава" отново очароваха публиката с талант и прекрасни изпълнения! На празничната програма по повод 6 май - Гергьовден, децата, получиха диплом за най-атрактивно и артистично изпълнение от организаторите на движение"Спорт за всички"

Покана за заседание на обществения съвет на ДГ "Мирослава" на 10.05.2018 год. / 17:30ч.

За да разгледате или изтеглите документа, кликнете върху изображението под този текст.

Актуално

Участие на ДВГ "Мирослава" в Национален конкурс за изпълнители на забавна песен - 31.03.2018г във Военен клуб гр. Пловдив

Актуално
Актуално

Покана за заседание на обществения съвет на ДГ "Мирослава" на 29.03.2018 год. / 17:30ч.

Актуално

Покана за заседание на обществения съвет на ДГ "Мирослава" на 06.03.2018 год. / 17:30ч.

Актуално

Покана до председателя на обществения съвет към ДГ "Мирослава" - Пловдив.

За да разгледате или изтеглите документа, кликнете върху изображението под този текст.

Актуално
Актуално
Актуално

КАРНАВАЛ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО - 2018г.

Традиционният  „Карнавал на приятелството“  дава възможност да се разгърне потенциалът на децата, да се увличат с обич към добри дела, да проявяват чувство на милосърдие, приятелство и толерантност. Чрез тях се създават условия за позитивна среда и обща подкрепа на всички, възпитават се модели на общуване, емпатия и взаимопомощ. Ние, възрастните - учители, родители, училище и общество, сме модел на поведение за нашите деца и още от предучилищна възраст е необходимо заедно да възпитаваме добродетели и ценности, особено необходими в днешно време, които искаме да имат те в утрешния ден. 

Приятелство означава някой да е мил с теб, обясни Мими от подготвителната група на 6-годишните. Ирина пък разбира кой й  е приятел, когато играе футбол и падне - по това кой ще й се притече на помощ.  Дари се сети и за случка от живота в детската градина - когато Мария се разстроила, а тя опитала да я успокои. Докато обличат костюмите и се готвят за празника, хлапетата обсъдиха набързо и какво е любовта.

"Това е чувството, което изпитваме към най-близките и скъпите ни, а приятелството ни свързва с повече хора”, отчете разликата Ирина. Децата вкупом изредиха мама, тате, братята, сестрите и госпожите като най-обичаните хора, а Дари добави и  кучето си Аморе, което също е кръстено на любовта и е чак от Унгария.

В карнавала  се включи първият щъркел за тази пролет, индианец, пингвин, комисар с надпис „Police” на гърба. Невръстна джудистка се яви с кимоно, но по джапанки. Елза и Ана напуснаха своето кралство Арендел и попаднаха направо в Кралството на приятелството в ДГ „Мирослава”. В ролята на негов крал влезе таткото на малката Любов от първа група - Добрин Катерински. С ентусиазъм и малко страх червената рокля на кралицата облече и Миладора Тулева, която пък е майка на две деца от първа и трета група - Матея и София. Кралят и кралицата разказаха на децата приказка за цветовете, които се скарали кой е по-красив и важен. Тогава дъждът се ядосал, затрещели гръмотевици и екнал гласът му: „О, неразумни цветове, не се опитвайте да се засенчвате! Всеки от вас е ценен и уникален”. Те го послушали и заедно направили дъга, а дъждът им заръчал винаги да я изписват, след като вали. Дъгата е надежда и приятелство между цветовете, които са се хванали за ръце, обобщи кралицата. 

После със свитата си седна да погледа изпълненията на децата и посланието, което отправи всяка група: „Приятелството е магия, богатство, дар благословия” и „Приятел е този, който ти се усмихва, когато всичко си загубил”, "Какво си приятелство мое, аз точно да кажа не знам. Но зная без тебе какво е, това е в света да си сам". Под звуците на песента "Да протегнем на някой ръка" децата направиха кръгове на приятелството и разбраха, че заедно могат да обичат и да творят добро, макар и различни.

И майки не устояха на изкушението да се предрешат за празника. "Влязох в детската стая на сина ми и проверих какво мога да ползвам", разказа Гергана Гендова, която пристигна като шериф с шапка от Дивия запад и колан, на който висят бутафорни пистолет и белезници.

С този празник за пореден път заедно - деца, учители и родители показахме, че можем да си партнираме и да сбъдваме мечтите си, макар и различни, да бъдем удовлетворени от общите усилия и споделена кауза.

Актуално
Актуално
Актуално

БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ - 2017г.

Актуално
Актуално

Участие в Коледно благотворително тържество "Да посрещнем Коледа с усмивки" на ДЕТСКА ВОКАЛНА ГРУПА "Мирослава".

"БИСЕРЧЕТА НА ДОБРОТО" - 2017

Провеждането на традиционния празник в ДГ „Мирослава“ -  „Бисерчета на доброто“ предизвика огромен интерес и беше отразен в много медии.

Навръх Никулден морячета, русалки и други морски обитатели се събраха около басейна  за водни игри, начело с именниците.

„Златна рибке, помогни ни да бъдем добри!” Тази молба отправиха днес малките пирати от детската градина на празника край басейна. С карта под мишница и бинокъл на врата главна роля на празника имаха пиратите, които кръстосват морето надлъж и шир и търсят съкровища. Следвайки картата, те се натъкнаха на скъпоценна мидена черупка. Оказа се обаче, че тя може да се отвори само от хора с добри сърца. След като децата от подготвителните групи обясниха какво значи да си добър, за пиратите не остана нищо друго, освен да помолят златната рибка да ги направи добри.

Да обичаш приятелите си, да помагаш на мама и татко вкъщи, да слушаш госпожата в детската градина, защото тя те пази и готви за училище, да излекуваш намереното със счупено крило птиче на улицата – това бяха част от добрините, които изброиха едно пред друго бъдещите първолаци.

Заръката на златната рибка към пиритите бе да открият в морските дълбини загубените й сестри. И след като успешно изпълниха мисията, тя призна, че те са хора с добри сърца.

„Днес стават чудеса, не само защото златните рибки изпълняват желания, а и защото честваме празника на Николай Чудотворец”, обясни златната рибка, а Малката русалка разказа легендата за светеца.

Бисерчета на доброто извадиха най-добрите гмуркачи на детската градина с бисери с пожелание да бъдат добри деца със златни сърца.

Да бъдат добри, послушни и да получат мечтаните подаръци от Дядо Коледа им пожела заместник-кметът Георги Титюков.

„Бъдете живи и здрави, учете се и се забавлявайте с приятели“, поздрави на свой ред кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Празникът „Бисерчета на доброто“ е традиционен и се провежда в два дни с много водни игри, забавления, смях и изненади. Няколко пъти в годината директорът на детската градина Радка Гъркова организира тържества за различни празници с участието на децата, където те изявяват своя талант, знания и умения. Често пъти във веселбата се включват и самите родители, които със своя пример оказват подкрепа на децата.

Добрите инициативи на детската градина не приключват на Никулден. От утре малчуганите започват да майсторят сурвачки и картички за традиционната си инициатива в детското онкоотделение на УМБАЛ „Св. Георги“. В благотворителната касичка родителите ще пуснат възможната за тях сума, а събраните средства ще бъдат дарени за Коледа на малките пациенти. На 19 декември децата на „Мирослава” ще отидат на място, за да зарадват болните с концерт и подаръци.

Актуално

1 ноември 2017 - Ден на народните будители

Актуално
Актуално

Състезания и игри по БДП - 6.10.2017год.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg