Истинска гордост са нашите възпитаници от Четвърта възрастова група, които вложиха огромен ентусиазъм при участието си в Национален конкурс за детска рисунка - "Влажните зони - извор на живот - 2021". Гордеем се с вас, деца!

Актуално

Сертификат за участието на ДГ"Мирослава" в отбелязването на 18 март - Световния ден на рециклирането.

Актуално

"СВЕТОВЕН ДЕН НА РЕЦИКЛИРАНЕТО" В ДГ "МИРОСЛАВА"


В ДГ”Мирослава” вече е създадена традиция за занимания и прояви, свързани с екологично образование и възпитание, опазване на околна среда, рециклиране на отпадъци, грижи за природата.  Преди участието си в „Световен ден на рециклирането”, ежегодно ние организираме  и други екопразници и инициативи като „Денят на водата”, „Денят на Земята”, участие в Европейска седмица на отпадъците, „Да почистим България за един ден” . За всички тези прояви децата се включват с песнички, стихчета, правят рисунки, екоизложби,  съвместно с родители садят дръвчета и цветя, почистват двора на детската градина, изработват къщички за птици.

Отбелязахме  „Световен ден на рециклирането” със следните инициативи:

1.     Организиране на изложба от рециклирани материали;

2.     Модно ревю с дрехи от отпадъчни материали;

3.     Почистване двора на детската градина;

4.     Презентиране на материали свързани, с опазването на планетата, разделно събиране на отпадъци и тяхното рециклиране.

Целта ни е децата да обогатят своите знания и умения за  светът около нас, който може да е по-красив и чист само с общата ни грижа и усилия!

Нека вървим по нов път, оставяйки с нашите малки стъпки вълшебни следи на посланието:”От нас зависи да спасим Земята”.

Актуално
Актуално
Актуално
Актуално
Актуално
Актуално
Актуално
Актуално

РЕАЛИЗИРАНИ ПРОЕКТИ НА ГРУПИТЕ В ДГ "МИРОСЛАВА"

Актуално
Актуално
                                                                                   ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми родители, 
ДГ „Мирослава” възобновява дейността си със Заповед на Кмета на Община Пловдив от 26.05.2020г. 
    В условията на извънредна епидемична обстановка екипът на детската градина полага максимални усилия за осигуряване на адекватни мерки за безопасна и здравословна среда, при спазване на строги противоепидемични мерки. 
    В настоящата ситуация единствената сигурна и безопасна среда с гарантирана физическа дистанция е домашната, затова е препоръчително децата, за които има възможност да се грижи възрастен, да останат в къщи. 
       Подновяването на посещението в детската градина може да стане само по Ваше желание и с изричното условие, че сте запознати и декларирате, че ще спазвате създадените нови правила в ДГ„Мирослава”. Необходимо е предварително да попълните декларация по образец (еднократно) и да я представяте при постъпване на детето Ви в детската градина. Отговорността за решението остава изцяло Ваша, тъй като към момента няма мярка, която да гарантира напълно безопасността на децата, още повече, че физическият контакт при ежедневното и в продължение на часове общуване между децата и с персонала, който се грижи за тях, е неизбежен. 
    При подновяване приема на децата в ДГ, не се изисква представяне на медицинска бележка. Спазването на въведените нови правила в детската градина, в сила от 26.05.2020г, е задължително. 
      Моля, запознайте се с утвърдените правила за работа  в условията на извънредна епидемична обстановка в ДГ"Мирослава", които изпращаме на Вашите лични имейли! Бъдете здрави и се пазете!

От ръководството

Уважаеми родители, поради извънредното положение предоставяме банковата сметка за плащане на таксите за месец март:

Правила за предоставяне на достъп до обществена информация в ДГ "Мирослава" в изпълнение на ЗДОИ

Покана за заседание на обществения съвет на ДГ "Мирослава" на 28.03.2019 год. / 17:30ч.

Издаване на удостоверение за завършено задължително предучилищно образование от детска градина “Mирослава”- гр.Пловдив.

Покана за заседание на обществения съвет на ДГ "Мирослава" на 17.12.2018 год. / 17:30ч.

За да разгледате или изтеглите документа, кликнете върху изображението под този текст.

Актуално

Покана за заседание на обществения съвет на ДГ "Мирослава" на 21.09.2018 год. / 17:30ч.

За да разгледате или изтеглите документа, кликнете върху изображението под този текст.

Актуално

Покана за заседание на обществения съвет на ДГ "Мирослава" на 16.07.2018 год. / 17:30ч.

Актуално

Първи юни 2018 год. - Ден на детето


Първи юни е денят на децата, на усмивките и чудесата, всички празнуват, смеят се и лудуват, а в ДГ "Мирослава" изненадите не спират! Монтесори детската градина замени бялото гълъбче на този празник с дрон, който предизвика истинска радост и въодушевление у децата.

Пожеланията на децата от ДГ „Мирослава” за 1 юни полетяха с дрон. Монтесори детската градина, която всяка година отбелязва по оригинален начин Деня на детето,  тази година замени бялото гълъбче със сензационното изобретение, което предизвика истинска еуфория сред  децата. 

Дронът е продукт на учениците от Професионалната гимназия по електротехника и електроника, които успешно го пилотираха, за да отнесе посланието нагоре в небето към всички деца по Земята за весело и щастливо детство, за мир, доброта и любов в сърцата и на порасналите деца. Те вярват, че желанията им се сбъдват този ден, защото са искрени, истински и по детски чисти!

Децата вярват, че желанията им се сбъдват в този ден, защото са искрени, категорични са учителите от „Мирослава”, които бяха не по-малко щастливи да съпреживеят емоцията с малчуганите.

Актуално
Актуално
Актуално

Нашите малки звезди от ДГ "Мирослава" отново очароваха публиката с талант и прекрасни изпълнения! На празничната програма по повод 6 май - Гергьовден, децата, получиха диплом за най-атрактивно и артистично изпълнение от организаторите на движение"Спорт за всички"

Покана за заседание на обществения съвет на ДГ "Мирослава" на 10.05.2018 год. / 17:30ч.

За да разгледате или изтеглите документа, кликнете върху изображението под този текст.

Актуално

Участие на ДВГ "Мирослава" в Национален конкурс за изпълнители на забавна песен - 31.03.2018г във Военен клуб гр. Пловдив

Актуално
Актуално

Покана за заседание на обществения съвет на ДГ "Мирослава" на 29.03.2018 год. / 17:30ч.

Актуално

Покана за заседание на обществения съвет на ДГ "Мирослава" на 06.03.2018 год. / 17:30ч.

Актуално

Покана до председателя на обществения съвет към ДГ "Мирослава" - Пловдив.

За да разгледате или изтеглите документа, кликнете върху изображението под този текст.

Актуално
Актуално
Актуално

КАРНАВАЛ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО - 2018г.

Традиционният  „Карнавал на приятелството“  дава възможност да се разгърне потенциалът на децата, да се увличат с обич към добри дела, да проявяват чувство на милосърдие, приятелство и толерантност. Чрез тях се създават условия за позитивна среда и обща подкрепа на всички, възпитават се модели на общуване, емпатия и взаимопомощ. Ние, възрастните - учители, родители, училище и общество, сме модел на поведение за нашите деца и още от предучилищна възраст е необходимо заедно да възпитаваме добродетели и ценности, особено необходими в днешно време, които искаме да имат те в утрешния ден. 

Приятелство означава някой да е мил с теб, обясни Мими от подготвителната група на 6-годишните. Ирина пък разбира кой й  е приятел, когато играе футбол и падне - по това кой ще й се притече на помощ.  Дари се сети и за случка от живота в детската градина - когато Мария се разстроила, а тя опитала да я успокои. Докато обличат костюмите и се готвят за празника, хлапетата обсъдиха набързо и какво е любовта.

"Това е чувството, което изпитваме към най-близките и скъпите ни, а приятелството ни свързва с повече хора”, отчете разликата Ирина. Децата вкупом изредиха мама, тате, братята, сестрите и госпожите като най-обичаните хора, а Дари добави и  кучето си Аморе, което също е кръстено на любовта и е чак от Унгария.

В карнавала  се включи първият щъркел за тази пролет, индианец, пингвин, комисар с надпис „Police” на гърба. Невръстна джудистка се яви с кимоно, но по джапанки. Елза и Ана напуснаха своето кралство Арендел и попаднаха направо в Кралството на приятелството в ДГ „Мирослава”. В ролята на негов крал влезе таткото на малката Любов от първа група - Добрин Катерински. С ентусиазъм и малко страх червената рокля на кралицата облече и Миладора Тулева, която пък е майка на две деца от първа и трета група - Матея и София. Кралят и кралицата разказаха на децата приказка за цветовете, които се скарали кой е по-красив и важен. Тогава дъждът се ядосал, затрещели гръмотевици и екнал гласът му: „О, неразумни цветове, не се опитвайте да се засенчвате! Всеки от вас е ценен и уникален”. Те го послушали и заедно направили дъга, а дъждът им заръчал винаги да я изписват, след като вали. Дъгата е надежда и приятелство между цветовете, които са се хванали за ръце, обобщи кралицата. 

После със свитата си седна да погледа изпълненията на децата и посланието, което отправи всяка група: „Приятелството е магия, богатство, дар благословия” и „Приятел е този, който ти се усмихва, когато всичко си загубил”, "Какво си приятелство мое, аз точно да кажа не знам. Но зная без тебе какво е, това е в света да си сам". Под звуците на песента "Да протегнем на някой ръка" децата направиха кръгове на приятелството и разбраха, че заедно могат да обичат и да творят добро, макар и различни.

И майки не устояха на изкушението да се предрешат за празника. "Влязох в детската стая на сина ми и проверих какво мога да ползвам", разказа Гергана Гендова, която пристигна като шериф с шапка от Дивия запад и колан, на който висят бутафорни пистолет и белезници.

С този празник за пореден път заедно - деца, учители и родители показахме, че можем да си партнираме и да сбъдваме мечтите си, макар и различни, да бъдем удовлетворени от общите усилия и споделена кауза.

Актуално
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg