ГАЛЕРИЯ

СПОДЕЛЕНА КОЛЕДА 2020 година

"БИСЕРЧЕТА НА ДОБРОТО" 2020 година


По традиция в навечерието на 06.12.20г. по случай Никулден екипът на ДГ "Мирослава" отбеляза празникът "Бисерчета на доброто". Тази година, независимо от извънредните обстоятелства, учители, деца и родители се изправиха пред предизвикателството да го реализират онлайн. За пореден път подарихме усмивки, топлина и надежда! Споделихме частица от своето милосърдие и добронамереност и от разстояние успешно реализирахме още един проект на детската градина!
Възпитаниците от първа група претвориха своите ръчички с боички в голямо сърце, което изпратиха на медиците от УМБАЛ "Каспела", друга част от най-малките представители на детската градина изработиха пано "Топли ръкавички" със сърдечни послания към възрастните хора в дом за стари хора "Св. Василий". Децата, родителите и учителите от втора група, зарадваха децата от кризисен център "Рада Киркович" с коледна елха, украсена с "Бисерчета на доброто", всяко от които с пожелание за вяра, надежда, радост, сбъднати мечти и щастие. Малчуганите от трета и четвърта възрастова група сътвориха макет "Морско дъно", рисунки и ръчноизработени коледни картички, подготвени специално за медиците от УМБАЛ" Каспела ".
Единни и сплотени, родители и деца приеха нашата инициатива и се справиха прекрасно!
За пореден път заедно доказахме, че когато човек носи състрадателност и човечност той я предава нататък!

ДЕТСКА ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА 2020

" ПРАЗНИК НА КНИГАТА" - 2020 година

На 29.10.2020г., в навечерието на 1-ви ноември – „Деня на народните будители“, се проведе традиционният за детската градина вълнуващ и любим „Празник на книгата“.

         Независимо от извънредното положение, и тази година педагогическият екип намира ефективни форми за личностна подкрепа и  реализиране на образователния процес, повишаване на грамотността, насърчаване на четенето и създаване на трайна мотивация за учене у децата, съвместно с нашите най-важни  партньори – родителите.

          Въпреки създалата се извънредна обстановка, детската градина организира традиционната изложба, посветена на празника.  Всяко дете имаше възможност вкъщи заедно с мама и татко да съпреживее и пресъздаде своя любима приказка или вълшебен приказен герой, под формата на апликация,  рисунка или колаж. Част от родителите проявиха инициативност и представиха своите съвместни идеи, публикувани във фейсбук групите чрез дигиталните технологии  и 3D моделиране.

Децата от подготвителните групи, съвместно със своите родители  проявиха голяма активност и желание  и изготвиха проекти „Бележити будители”, чрез които да популяризират идеите и ценностите на празника, утвърждавайки  историческата и национална памет, езикът  и културата ни.

         „Празникът на книгата“ се явява заключителен етап от  редица инициативи във връзка с Празника на будителите и насърчаване на четенето в детската градина. Децата и родителите имаха възможност да се включат в инициативата „Дари книга на детската градина”,  „Онлайн маратон на четенето”, в който родители четяха приказки на децата, „Картинна азбука“ – изработване на книжки с имена на децата; „Приказка без край“ – музикален етюд като поздрав към родителите; „Изработване на книжка – Всичко за мен“; „В царството на буквите“ – изработване на корони с букви, споделяне на детски анимационни филми и др.

"КАРНАВАЛ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО"- 2020 година

След „Празника на книгата” и “Бисерчета на доброто”на 14 февруари 2020г. се проведе поредното предизвикателство пред възпитаниците на ДГ “Мирослава” - празникът „Карнавал на приятелите” , за който покана бе отправена към всички деца и родители. Участниците имаха възможност да се забавляват заедно и да съпреживяват радостта от споделеното приятелство. Представители на вълшебното кралство на приятелството бяха родители на дете от детската градина. Краля и Кралицата поздравиха малчуганите, а децата IVПГ"А" представиха интересна и вълнуваща история  от приказката"Трите пеперудки", която описва приятелството просто, красиво и истинско-"Приятел верен съм докрай, в добро и зло с теб съм знай!"

С вълнение и трепет децата очакваха този традиционен, вълнуващ празник на ДГ, на който всяка група отправи своето послание за приятелство и обич към останалите, съчетано с весели песни, танци и много усмивки. Малчуганите дефилираха с радост в костюми на любими приказни и филмови герои – Пипи Дългото чорапче, Мики Маус, Котаракът в чизми, Червената шапчица, Снежанка, Елза, Батман, Спайдърмен и др., някои от които бяха изработени съвместно с родителите и специално за празника. Те пък от своя страна, предрешени  също в костюми на любими герои, бяха предизвикани да участват в забавен танц от детските си години, с което показаха своята любов, топлина и съпричастност към живота на децата в ДГ “Мирослава”!

"БИСЕРЧЕТА НА ДОБРОТО" - 2019 година

По традиция на 06.12.2019г., по случай Никулден, в плувния басейн на ДГ “Мирослава” се проведе празникът “Бисерчета на доброто”.

И тази година русалката Ариел не пропусна да посети възпитаниците на детската градина. Този път тя не можеше да говори, тъй като гласът й бе омагьосан. Малчуганите от подготвителните групи развалиха магията, отговаряйки безпогрешно на загадки, с отговорите на които накрая изписаха думата “ДОБРИНА”! Участие във водния празник взеха родители, облечени в артистични костюми, както и представители на Училищното настоятелство.

Кулминация на празника бе гмуркането в басейна на смелите плувци от подготвителните групи, които трябваше да извадят от дъното на басейна “бисерчета на доброто” и да ги подарят на именниците от детската градина.

Традиционното водно шоу “Бисерчета на доброто” за поредна година обедини деца, родители и учители в една обща кауза - лечението на 4-годишната Божидара, за което бяха събрани 1000 лева.

"ПРИЯТЕЛИ НА КНИГАТА"- 2019 година

На 31.10.2019г., в навечерието на 1-ви ноември- “Деня на народните будители, като част от Стратегията на ДГ”Мирослава” за повишаване грамотността, формиране на положителна нагласа към четенето и мотивация за учене, се проведе поредното предизвикателство пред децата на детската градина-  „Празникът на книгата”. Участниците имаха възможност да се забавляват заедно и да съпреживяват радостта от споделеното приятелство. На гости на децата дойде “Книжка Сладкодумка”, която беше натъжена, тъй като имаше скъсани страници. Възпитаниците на ДГ “Мирослава” й показаха, че могат да бъдат приятели и разказаха на всички как трябва да пазим своите книги, които са “Прозорец към света”.

Всички присъстващи имаха възможността да облекат костюм на свой любим приказен герой и заедно с “Книжка Сладкодумка” сътвориха нова приказка.

Представители на ПГ-и показаха забележителни познания за историята на някои от нашите народни будители- Васил Левски, Христо Ботев, Паисий Хилендарски, Петър Берон, Васил Априлов, Кирил и Методий, Иван Вазов и други.

Гости на празника бяха ученици от ОУ “Антим 1” и СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, които изразиха своите впечатления и поздравиха децата със стихотворение.

С този празник за пореден път заедно деца, учители и родители показахме, че можем да си пратнираме и да сбъдваме мечтите си,   да бъдем удовлетворени от общите усилия и споделена кауза.


КАРНАВАЛ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО - 2018г.

За да разгледате албума, кликнете върху изображението под този текст.

Галерия
Галерия


Днес е денят на децата, на усмивките и чудесата. Децата ще бъдат зрители, а ще ги забавляват техните родители! Започваме с много настроение, усмивки и вълнение!

Ще има танци, песни и приказки чудесни, герои опашати, забавни и чудати!

Нека децата ни имат пъстро детство, изпълнено с вълшебство и сбъднати детски мечти!

Нека нашите добри деца щастливи да живеят в приказка една, която „Мирослава“ се нарича и всички много я обичат!

Нека децата да живеят в мир и да играят заедно безспир. Дали са бели или черни приятели да бъдат верни!

Нека заедно – родители, учители и общественост винаги бъдем обединени от общата идея,

че децата имат нужда от внимание, любов и криле.

Криле, с които да достигнат мечтите си, колкото и високи да са те, вниманието и любовта ще са им нужни винаги, независимо колко са пораснали.


Мили деца, бъдете здрави и уверени в себе си, защото вие знаете и можете!

Ние вярваме, че ще сбъднете мечтите си..!

Честит празник, мили деца!


Ще минат много дни и нощи, но всеки ще си спомня още за своите приятели добри, 

за всички мигове чудесни, за общите мечти и песни и този спомен дълго ще гори!


Спектакълът е реализиран с активното участие на родителите от всички групи и педагогическия екип, както и със съдействието на Обществения съвет и Училищното настоятелство.

С благодарност към всички родители, за тяхното доверие, уважение и подкрепа!

Нека заедно ръка за ръка да опазим доброто в сърцата и сбъднем мечтите на всички деца!


Успехът на ДГ „Мирослава“ е в ефективното сътрудничество с Вас родители!


Р. Гъркова

Директор на ДГ „Мирослава“


ЧЕСТИТ 8 МАРТ - 2017 год.

За тебе, моя мила мамо!

Първа А група

Първа Б група

Втора група

Трета ПГ "Б" група

Четвърта ПГ група

ТРЕТИ МАРТ - 2017 год.

"Нося България в сърцето си"

Ние екипът на ДГ "Мирослава" вярваме, че децата се превръщат в уверени личности, когато се събуди и поддържа чувството на уважение към своя род, родно място и родина. Всеотдайни във възпитаването на родолюбие и патриотичен дух, разпалихме искрицата на национално чувство в душите на децата и любов към традициите.

За да разгледате албума, кликнете върху изображението.

Галерия

КАРНАВАЛ НА ПРИЯТЕЛИТЕ - 2017

Галерия