Галерия

"КАРНАВАЛ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО"- 2020 година

След „Празника на книгата” и “Бисерчета на доброто”на 14 февруари 2020г. се проведе поредното предизвикателство пред възпитаниците на ДГ “Мирослава” - празникът „Карнавал на приятелите” , за който покана бе отправена към всички деца и родители. Участниците имаха възможност да се забавляват заедно и да съпреживяват радостта от споделеното приятелство. Представители на вълшебното кралство на приятелството бяха родители на дете от детската градина. Краля и Кралицата поздравиха малчуганите, а децата IVПГ"А" представиха интересна и вълнуваща история  от приказката"Трите пеперудки", която описва приятелството просто, красиво и истинско-"Приятел верен съм докрай, в добро и зло с теб съм знай!"

С вълнение и трепет децата очакваха този традиционен, вълнуващ празник на ДГ, на който всяка група отправи своето послание за приятелство и обич към останалите, съчетано с весели песни, танци и много усмивки. Малчуганите дефилираха с радост в костюми на любими приказни и филмови герои – Пипи Дългото чорапче, Мики Маус, Котаракът в чизми, Червената шапчица, Снежанка, Елза, Батман, Спайдърмен и др., някои от които бяха изработени съвместно с родителите и специално за празника. Те пък от своя страна, предрешени  също в костюми на любими герои, бяха предизвикани да участват в забавен танц от детските си години, с което показаха своята любов, топлина и съпричастност към живота на децата в ДГ “Мирослава”!

"БИСЕРЧЕТА НА ДОБРОТО" - 2019 година

По традиция на 06.12.2019г., по случай Никулден, в плувния басейн на ДГ “Мирослава” се проведе празникът “Бисерчета на доброто”.

И тази година русалката Ариел не пропусна да посети възпитаниците на детската градина. Този път тя не можеше да говори, тъй като гласът й бе омагьосан. Малчуганите от подготвителните групи развалиха магията, отговаряйки безпогрешно на загадки, с отговорите на които накрая изписаха думата “ДОБРИНА”! Участие във водния празник взеха родители, облечени в артистични костюми, както и представители на Училищното настоятелство.

Кулминация на празника бе гмуркането в басейна на смелите плувци от подготвителните групи, които трябваше да извадят от дъното на басейна “бисерчета на доброто” и да ги подарят на именниците от детската градина.

Традиционното водно шоу “Бисерчета на доброто” за поредна година обедини деца, родители и учители в една обща кауза - лечението на 4-годишната Божидара, за което бяха събрани 1000 лева.

"ПРИЯТЕЛИ НА КНИГАТА"- 2019 година

На 31.10.2019г., в навечерието на 1-ви ноември- “Деня на народните будители, като част от Стратегията на ДГ”Мирослава” за повишаване грамотността, формиране на положителна нагласа към четенето и мотивация за учене, се проведе поредното предизвикателство пред децата на детската градина-  „Празникът на книгата”. Участниците имаха възможност да се забавляват заедно и да съпреживяват радостта от споделеното приятелство. На гости на децата дойде “Книжка Сладкодумка”, която беше натъжена, тъй като имаше скъсани страници. Възпитаниците на ДГ “Мирослава” й показаха, че могат да бъдат приятели и разказаха на всички как трябва да пазим своите книги, които са “Прозорец към света”.

Всички присъстващи имаха възможността да облекат костюм на свой любим приказен герой и заедно с “Книжка Сладкодумка” сътвориха нова приказка.

Представители на ПГ-и показаха забележителни познания за историята на някои от нашите народни будители- Васил Левски, Христо Ботев, Паисий Хилендарски, Петър Берон, Васил Априлов, Кирил и Методий, Иван Вазов и други.

Гости на празника бяха ученици от ОУ “Антим 1” и СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, които изразиха своите впечатления и поздравиха децата със стихотворение.

С този празник за пореден път заедно деца, учители и родители показахме, че можем да си пратнираме и да сбъдваме мечтите си,   да бъдем удовлетворени от общите усилия и споделена кауза.


КАРНАВАЛ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО - 2018г.

За да разгледате албума, кликнете върху изображението под този текст.

Галерия
Галерия


Днес е денят на децата, на усмивките и чудесата. Децата ще бъдат зрители, а ще ги забавляват техните родители! Започваме с много настроение, усмивки и вълнение!

Ще има танци, песни и приказки чудесни, герои опашати, забавни и чудати!

Нека децата ни имат пъстро детство, изпълнено с вълшебство и сбъднати детски мечти!

Нека нашите добри деца щастливи да живеят в приказка една, която „Мирослава“ се нарича и всички много я обичат!

Нека децата да живеят в мир и да играят заедно безспир. Дали са бели или черни приятели да бъдат верни!

Нека заедно – родители, учители и общественост винаги бъдем обединени от общата идея,

че децата имат нужда от внимание, любов и криле.

Криле, с които да достигнат мечтите си, колкото и високи да са те, вниманието и любовта ще са им нужни винаги, независимо колко са пораснали.


Мили деца, бъдете здрави и уверени в себе си, защото вие знаете и можете!

Ние вярваме, че ще сбъднете мечтите си..!

Честит празник, мили деца!


Ще минат много дни и нощи, но всеки ще си спомня още за своите приятели добри, 

за всички мигове чудесни, за общите мечти и песни и този спомен дълго ще гори!


Спектакълът е реализиран с активното участие на родителите от всички групи и педагогическия екип, както и със съдействието на Обществения съвет и Училищното настоятелство.

С благодарност към всички родители, за тяхното доверие, уважение и подкрепа!

Нека заедно ръка за ръка да опазим доброто в сърцата и сбъднем мечтите на всички деца!


Успехът на ДГ „Мирослава“ е в ефективното сътрудничество с Вас родители!


Р. Гъркова

Директор на ДГ „Мирослава“


ЧЕСТИТ 8 МАРТ - 2017 год.

За тебе, моя мила мамо!

Първа А група

Първа Б група

Втора група

Трета ПГ "Б" група

Четвърта ПГ група

ТРЕТИ МАРТ - 2017 год.

"Нося България в сърцето си"

Ние екипът на ДГ "Мирослава" вярваме, че децата се превръщат в уверени личности, когато се събуди и поддържа чувството на уважение към своя род, родно място и родина. Всеотдайни във възпитаването на родолюбие и патриотичен дух, разпалихме искрицата на национално чувство в душите на децата и любов към традициите.

За да разгледате албума, кликнете върху изображението.

Галерия

КАРНАВАЛ НА ПРИЯТЕЛИТЕ - 2017

Галерия

БЛАГОТВОРИТЕЛНИ КАМПАНИИ

"ДА ОСТАВИМ СЛЕДИ НА ДОБРОТО" -2017

Галерия
Галерия

За да разгледате албума, кликнете върху изображението.

Галерия

БИСЕРЧЕТА НА ДОБРОТО - 2017

"Бисерчета на доброто" е традиционен празник за ДГ "Мирослава", в който за пореден път се използва възможноста за възпитаване на уважение към народните празници и традиции, чрез които се формират нравствени добродетели. 
Децата разбират, че да си добър е качество, което всеки трябва да притежава и ако си добър ще израстнеш в свят богат на радост, мир и благодат.
"Доброто ще спаси света"

За да разгледате албума, кликнете върху изображението.

Галерия

ПРАЗНИК НА КНИГАТА - 2016 год.

За да разгледате албума, кликнете върху изображението.

Галерия

АЗ СПОРТУВАМ

БРАВО, ШАМПИОНИ!

Отборът на ДГ“Мирослава“ се класира на 1во място в градския турнир по футбол.

Галерия

За да увеличите изображенията, кликнете върху тях.

За да разгледате албума, кликнете върху изображението.

Галерия

БАБИНДЕН

За да разгледате албума, кликнете върху изображението.

Галерия

БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ

За да разгледате албума, кликнете върху изображението.

Галерия

ДЕН НА ПРИЯТЕЛСТВОТО

За да разгледате албума, кликнете върху изображението.

Галерия

ПРОЕКТ ЕКОБИО

За да разгледате албума, кликнете върху изображението.

Галерия

ИНОВАЦИИ И КВАЛИФИКАЦИИ

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg