ГАЛЕРИЯ

ПЪРВИ МАРТ В ДГ "МИРОСЛАВА" - 2021 година

         По традиция в детска градина „Мирослава” всяка година се провеждат отворени творчески ателиета, в които деца, родители и учители заедно изработват чудни мартеници с благотворителна цел. Тази година, предвид епидемичната обстановка, родителите бяха провокирани  да  проявят творчество и креативност съвместно с децата си при изработване на мартениците. Заедно с красивите мартеници децата и екипът на ДГ "Мирослава" изпратиха на всеотдайните медици и техните малки пациенти бяла лястовица, символизираща  вярата в чудесата,  изцелението на болните и светлото начало в живота.

" КАРНАВАЛ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО" - 2021 година

И тази година екипът на ДГ „Мирослава“ отбеляза традиционния си празник „Ден на приятелството“ по случай 14 февруари,  съвместно с деца, учители и родители. В продължение на една седмица децата дадоха полет на своето въображение, твориха за приятелите си и реализираха проекти съвместно с родителите.

Въпреки създадените обстоятелства и невъзможността децата от детската градина да празнуват заедно,се осъществи видео връзка между всички групи, която позволи те да общуват  в реално време, да се забавляват, да отправят послания за приятелство, обич и подкрепа един към друг и да съпреживеят заедно радостта от празника.

Екипът иницира проект „Пътуваща книга на приятелството“, който  се реализира успешно с активното участие на всички Монтесори детски градини от Община Пловдив – ”Марица”, „Майчина грижа”, „Мир”, „Малина”, „Велимира”, „Буратино” и „Малкият принц”. Децата и учителите от всяка детска градина имаха възможността да претворят своето виждане за приятелството чрез пъстри рисунки  и сърдечни послания: „Приятелството е прегръдка на сърцата”, „Приятелството е любов и доброта”, „Истински приятел е този, който ти подава ръка и докосва сърцето ти” и др. Мотото, което обедини всички послания е „Приятелство за всички деца по земята!”

СПОДЕЛЕНА КОЛЕДА 2020 година

"БИСЕРЧЕТА НА ДОБРОТО" 2020 година


По традиция в навечерието на 06.12.20г. по случай Никулден екипът на ДГ "Мирослава" отбеляза празникът "Бисерчета на доброто". Тази година, независимо от извънредните обстоятелства, учители, деца и родители се изправиха пред предизвикателството да го реализират онлайн. За пореден път подарихме усмивки, топлина и надежда! Споделихме частица от своето милосърдие и добронамереност и от разстояние успешно реализирахме още един проект на детската градина!
Възпитаниците от първа група претвориха своите ръчички с боички в голямо сърце, което изпратиха на медиците от УМБАЛ "Каспела", друга част от най-малките представители на детската градина изработиха пано "Топли ръкавички" със сърдечни послания към възрастните хора в дом за стари хора "Св. Василий". Децата, родителите и учителите от втора група, зарадваха децата от кризисен център "Рада Киркович" с коледна елха, украсена с "Бисерчета на доброто", всяко от които с пожелание за вяра, надежда, радост, сбъднати мечти и щастие. Малчуганите от трета и четвърта възрастова група сътвориха макет "Морско дъно", рисунки и ръчноизработени коледни картички, подготвени специално за медиците от УМБАЛ" Каспела ".
Единни и сплотени, родители и деца приеха нашата инициатива и се справиха прекрасно!
За пореден път заедно доказахме, че когато човек носи състрадателност и човечност той я предава нататък!

ДЕТСКА ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА 2020 - 2021 година

" ПРАЗНИК НА КНИГАТА" - 2020 година

На 29.10.2020г., в навечерието на 1-ви ноември – „Деня на народните будители“, се проведе традиционният за детската градина вълнуващ и любим „Празник на книгата“.

         Независимо от извънредното положение, и тази година педагогическият екип намира ефективни форми за личностна подкрепа и  реализиране на образователния процес, повишаване на грамотността, насърчаване на четенето и създаване на трайна мотивация за учене у децата, съвместно с нашите най-важни  партньори – родителите.

          Въпреки създалата се извънредна обстановка, детската градина организира традиционната изложба, посветена на празника.  Всяко дете имаше възможност вкъщи заедно с мама и татко да съпреживее и пресъздаде своя любима приказка или вълшебен приказен герой, под формата на апликация,  рисунка или колаж. Част от родителите проявиха инициативност и представиха своите съвместни идеи, публикувани във фейсбук групите чрез дигиталните технологии  и 3D моделиране.

Децата от подготвителните групи, съвместно със своите родители  проявиха голяма активност и желание  и изготвиха проекти „Бележити будители”, чрез които да популяризират идеите и ценностите на празника, утвърждавайки  историческата и национална памет, езикът  и културата ни.

         „Празникът на книгата“ се явява заключителен етап от  редица инициативи във връзка с Празника на будителите и насърчаване на четенето в детската градина. Децата и родителите имаха възможност да се включат в инициативата „Дари книга на детската градина”,  „Онлайн маратон на четенето”, в който родители четяха приказки на децата, „Картинна азбука“ – изработване на книжки с имена на децата; „Приказка без край“ – музикален етюд като поздрав към родителите; „Изработване на книжка – Всичко за мен“; „В царството на буквите“ – изработване на корони с букви, споделяне на детски анимационни филми и др.

"КАРНАВАЛ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО"- 2020 година

След „Празника на книгата” и “Бисерчета на доброто”на 14 февруари 2020г. се проведе поредното предизвикателство пред възпитаниците на ДГ “Мирослава” - празникът „Карнавал на приятелите” , за който покана бе отправена към всички деца и родители. Участниците имаха възможност да се забавляват заедно и да съпреживяват радостта от споделеното приятелство. Представители на вълшебното кралство на приятелството бяха родители на дете от детската градина. Краля и Кралицата поздравиха малчуганите, а децата IVПГ"А" представиха интересна и вълнуваща история  от приказката"Трите пеперудки", която описва приятелството просто, красиво и истинско-"Приятел верен съм докрай, в добро и зло с теб съм знай!"

С вълнение и трепет децата очакваха този традиционен, вълнуващ празник на ДГ, на който всяка група отправи своето послание за приятелство и обич към останалите, съчетано с весели песни, танци и много усмивки. Малчуганите дефилираха с радост в костюми на любими приказни и филмови герои – Пипи Дългото чорапче, Мики Маус, Котаракът в чизми, Червената шапчица, Снежанка, Елза, Батман, Спайдърмен и др., някои от които бяха изработени съвместно с родителите и специално за празника. Те пък от своя страна, предрешени  също в костюми на любими герои, бяха предизвикани да участват в забавен танц от детските си години, с което показаха своята любов, топлина и съпричастност към живота на децата в ДГ “Мирослава”!

"БИСЕРЧЕТА НА ДОБРОТО" - 2019 година

По традиция на 06.12.2019г., по случай Никулден, в плувния басейн на ДГ “Мирослава” се проведе празникът “Бисерчета на доброто”.

И тази година русалката Ариел не пропусна да посети възпитаниците на детската градина. Този път тя не можеше да говори, тъй като гласът й бе омагьосан. Малчуганите от подготвителните групи развалиха магията, отговаряйки безпогрешно на загадки, с отговорите на които накрая изписаха думата “ДОБРИНА”! Участие във водния празник взеха родители, облечени в артистични костюми, както и представители на Училищното настоятелство.

Кулминация на празника бе гмуркането в басейна на смелите плувци от подготвителните групи, които трябваше да извадят от дъното на басейна “бисерчета на доброто” и да ги подарят на именниците от детската градина.

Традиционното водно шоу “Бисерчета на доброто” за поредна година обедини деца, родители и учители в една обща кауза - лечението на 4-годишната Божидара, за което бяха събрани 1000 лева.

"ПРИЯТЕЛИ НА КНИГАТА"- 2019 година

На 31.10.2019г., в навечерието на 1-ви ноември- “Деня на народните будители, като част от Стратегията на ДГ”Мирослава” за повишаване грамотността, формиране на положителна нагласа към четенето и мотивация за учене, се проведе поредното предизвикателство пред децата на детската градина-  „Празникът на книгата”. Участниците имаха възможност да се забавляват заедно и да съпреживяват радостта от споделеното приятелство. На гости на децата дойде “Книжка Сладкодумка”, която беше натъжена, тъй като имаше скъсани страници. Възпитаниците на ДГ “Мирослава” й показаха, че могат да бъдат приятели и разказаха на всички как трябва да пазим своите книги, които са “Прозорец към света”.

Всички присъстващи имаха възможността да облекат костюм на свой любим приказен герой и заедно с “Книжка Сладкодумка” сътвориха нова приказка.

Представители на ПГ-и показаха забележителни познания за историята на някои от нашите народни будители- Васил Левски, Христо Ботев, Паисий Хилендарски, Петър Берон, Васил Априлов, Кирил и Методий, Иван Вазов и други.

Гости на празника бяха ученици от ОУ “Антим 1” и СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, които изразиха своите впечатления и поздравиха децата със стихотворение.

С този празник за пореден път заедно деца, учители и родители показахме, че можем да си пратнираме и да сбъдваме мечтите си,   да бъдем удовлетворени от общите усилия и споделена кауза.


КАРНАВАЛ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО - 2018г.

За да разгледате албума, кликнете върху изображението под този текст.

Галерия